Een eerste behandeling wordt voorafgegaan door een uitgebreid consult, waarin een TCM-diagnose wordt gesteld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een uitgebreide vragenlijst over de meest uiteenlopende aspecten van je gezondheid en een tong- , pols en buikdiagnose. Aan de hand van dit onderzoek wordt een diagnose met aansluitend een behandelplan gesteld. Hierop volgt de behandeling. De vervolgbehandelingen beginnen steeds met een kort vraaggesprek en opnieuw een tong- , pols en buikdiagnose. Zo wordt elke behandeling aangepast aan jouw situatie van dat moment.

Acupunctuur is een behandelmethode waarbij zeer dunne naaldjes (wegwerpnaaldjes) worden ingebracht op bepaalde punten op de meridianen. Door op deze manier ‘prikkels’ te geven aan het lichaam kan de Qi die door de meridianen stroomt beïnvloed worden. Het lichaam wordt hierin gestimuleerd om de energiehuishouding te herstellen.
De prikjes van de dunne naalden zijn nauwelijks voelbaar of pijnlijk. Vaker wordt de stroming van de energie gevoeld bij het geprikte punt, uitstralend deels over de meridiaan. Dit voelt dan vaak dof of loom aan. 


Guasha is een van de schraaptechnieken afkomstig uit Zuidoost-Azië, welke al meer dan tweeduizend jaar oud is. In oude geschriften van zo’n 200 jaar voor Christus, was er al sprake van een schraapmethode om klachten en/of ziekten uit het lichaam te schrapen.
Door de eeuwen heen ontwikkelen zich de diverse schraap-instrumenten, gemaakt uit diverse materialen zoals hout, bamboe, hoorn, metaal, mineralen en gesteenten tot kunststof toe.
Tot de jaren “70 was de schraaptechniek vooral een “huis-tuin-keuken” middel dat vooral werd toegepast bij spierpijnen en verkoudheden. De schraaptechniek is uiteindelijk in China verder ontwikkeld tot een therapie, welke gestoeld is op de Traditionele Chinese Geneeskunst, genaamd: GUASHA.

Guasha is gericht op het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam en het tot stand brengen van een betere doorstroming van Qi en Bloed.
Guasha kan bij vele klachten/ziekten worden toegepast. Zowel als een preventief middel, als een middel om daadwerkelijk een klacht te verhelpen of een aandoening / ziekte te verlichten.

Guasha:
• Bevordert de bloedsomloop
• Ontgift en ontzuurt
• Stimuleert het immuunsysteem
• Neemt blokkaden en pijn weg
• Stimuleert werking van de organen
• Regenereert en revitaliseert (life-extension)
• Vermindert spanning, moeheid en burn-out
• Brengt emoties opnieuw in evenwicht
• Ontspant en bevordert helderheid van geest.Toyohari is een stijlvorm binnen de Japanse acupunctuur.
Toyohari is ontwikkeld door een groep vooraanstaande blinde acupuncturisten. Door hun uitstekende sensitiviteit zijn er hele specifieke technieken ontwikkeld. De naalden gaan bij Toyohari niet door de huid heen en blijven niet staan tijdens de behandeling, zoals gebruikelijk bij de Chinese stijlvormen. De behandeling is daarom zeer verfijnd en toepasbaar zonder enige pijn.

Bij een Toyohari-behandeling wordt gewerkt met haardunne naaldjes die niet of soms minimaal in de huid worden ingebracht. Toyohari acupunctuur is daardoor volledig pijnloos. Ook worden grotere stompe naalden gebruikt, zoals de teishin (een dikkere gouden naald met een stompe punt), de enshin (een zilveren staafje met een bolvormig uiteinde) en de zanshin (een zilveren hoornvorm). Met deze instrumenten worden de huidzones behandeld. De vorm en het materiaal van deze instrumenten versterken het weer op gang brengen van de energiestroom in de meridianen, zodat de klachten verminderen of zelf helemaal verdwijnen. Toyohari acupunctuur is geschikt voor iedereen, maar zeker voor sensitieve mensen en kinderen.


Shonishin is de Japanse vorm van acupunctuur voor kinderen. Deze manier van acupunctuur kenmerkt zich door een basisbehandeling van tappen (zachtjes kloppen) en strijken op een zeer gemoedelijke manier. Door deze zachte vorm van behandelen is acupunctuur voor iedere leeftijd toegankelijk en maakt veel medicijngebruik overbodig.
Shonishin is ongeveer 300 jaar geleden ontwikkeld in Japan vanuit andere stijlen en is op dit moment een veel toegepaste vorm van acupunctuur bij kinderen. Om dit toe te passen heeft men in de loop van de tijd vele instrumentjes gemaakt om over het hele lichaam de energie in de meridianen te bewegen.

Deze instrumentjes van hoogwaardige materialen (brons, zilver en goud) zijn veelal stomp en worden zo gehanteerd dat het voor uw kind pijnloos is en prettig aanvoelt.
De diagnose bij jonge kinderen wijkt iets af van de volwassenen, vragen worden gesteld aan ouder en zo mogelijk kind. De diagnose op het lichaam vindt op een speelse manier plaats. Energie bij kinderen beweegt snel; zij reageren daardoor ook sneller op een behandeling dan een volwassene. Dit zien we dan ook vaak terug in de reactie op de behandeling.Moxa is een behandelmethode waarbij met moxa ( een kruidenmengsel, bestaande uit o.a. bijvoetskruid) bepaalde punten worden gestimuleerd door warmte. Dit kan gebeuren door op de naald moxa te branden, of door met een moxastaaf een bepaald gebied te verwarmen.
Cupping is een behandelmethode waarbij glazen koppen op acupunctuurpunten worden gezet en zich vacuüm zuigen ( vacuüm door korte verhitting met een vlammetje). Hiermede kan een blokkade worden vrijgemaakt en de energie kan weer vrij stromen.


Buikacupunctuur is een recente ontwikkeling binnen acupunctuur. De buik weerspiegelt hierbij een energetisch netwerk welke ook het hele lichaam reflecteert. 


Non-invasieve naaldtechniek met Ankh-naald is een ontwikkeling binnen Japanse acupunctuur. Deze techniek is bijzonder prettig voor mensen die bang zijn voor naalden.
De non invasieve techniek wordt met speciale gepatenteerde Ankh-naalden toegepast, waarmee de therapeut de energiestroom in de meridianen kan beïnvloeden zonder dat de huid wordt aangeprikt. 


Kosten

Een standaard behandeling acupunctuur duurt 45 minuten en kost € 50.
Een eerste behandeling acupunctuur inclusief consult duurt 1½ uur en kost € 60.

Na 4 behandelingen zal het effect van de behandelingen worden geëvalueerd. In overleg met jou zal de behandeling al dan niet voortgezet worden.

Een volledige behandeling Chi Nei Tsang massage (orgaanmassage) duurt 1½ uur en kost € 60.

Betaling is contant, pinnen niet mogelijk. De factuur wordt achteraf digitaal toegezonden.

Annulering
Indien je je afspraak niet kunt nakomen en je tenminste 24 uur van te voren telefonisch annuleert, worden geen consultkosten in rekening gebracht.

De meeste zorgverzekeraars hebben acupunctuur in hun pakket opgenomen. Zij vergoeden de behandeling soms volledig of voor een deel. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Praktijk Ithaka is aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong, die met veel verzekeraars, waaronder ZAO, CZ, en Zilveren Kruis, afspraken over vergoeding heeft gemaakt. Het aantal verzekeraars dat acupunctuur vergoedt, neemt overigens nog steeds toe.

Voor een actuele lijst van vergoedende zorgverzekeraars kun je kijken op: www.zhong.nl

Ithaka Praktijk voor Oosterse geneeswijzen

De Wieken 23, 5404 KM Uden  |  tel.nr. 06-1337 4444
BTW: NL1500.91.874.B01  |  KvK: 17241763
Registratienr Zhong: 2310630008892

Copyright

Alle informatie op deze site mag niet zonder toestemming van Ithaka Praktijk voor Oosterse geneeswijzen gebruikt worden welke vorm dan ook.

Ontwerp website: Xixion webdesign | drukwerkadvisering